Oproepen in een groep?

Om een oproep te kunnen plaatsen in een groep moet je aangemeld (A) zijn op de site. Je kunt een nieuw profiel aanmaken of gewoon inloggen met je bestaande account. Aanmelden is gratis. Er zijn geen verdere kosten voor gebruikers van de site. Ook niet voor het plaatsen van oproepen.

Stap 1
Zodra je klikt op de groep waarbij je een oproep wilt plaatsen kom je in het detail-overzicht van desbetreffende groep (zie afbeelding). Groepen vind je o.a. in het groepen-overzicht

Stap 2 Klik vervolgens op de knop + Plaats Oproep. Soms moet je lid worden van een groep om oproepen te kunnen plaatsen in desbetreffende groep.

Stap 3
Je komt nu in een stappenplan waarbij je, in verschillende stappen, alle informatie van je oproep kunt aangeven. Onderaan elke stap kun je klikken op de knop “Doorgaan” of eventueel op de knop “Terug”. Sommige velden zijn verplicht. Deze worden aangegeven met een sterretje.

Responsive image

Je kunt een categorie bepalen waarbij je gevonden wilt worden, je kunt een titel en beschrijving geven van je oproep, de datum en tijd aangeven, of je een wekelijkse oproep wilt doen of een éénmalige, wat voor soort oproep het moet zijn (gesloten of open) en nog wat andere zaken. Aan het einde kun je ook een afbeelding uploaden voor je oproep.

Klik vervolgens op de knop “Verzenden”. Je krijgt nu een detail overzicht van je oproep (zie afbeelding)

Opmerking 1
Schrijf duidelijk op waar je wilt afspreken, hoe laat en waar.

Opmerking 2
Mocht je opmerkingen of foto’s willen delen voor je oproep dan kun je deze heel makkelijk toevoegen via het prikbord van een oproep (C). Zodra er een berichtje of foto gedeeld wordt via het prikbord krijgen deelnemers daarvan een berichtje. Deze vind je via het wereldbolletje (D) of via je mail (als je dat hebt ingesteld bij notificatie-instellingen in je profiel menu. Klik hiervoor op je afbeelding rechtsboven (E). Je kunt uiteraard ook je email adres toevoegen aan de beschrijving van een oproep.

Responsive image

Opmerking 3
Rechts van de titel van een oproep staan soms gele of groene bolletjes (F). Je kunt hiermee direct naar het evenement of groep terug waar de oproep bij geplaatst is. Staan er geen bolletjes dan is deze direct geplaatst in het oproepen-overzicht.

Aan de rechterkant (in het blauwe verticale kader kun je via het tandwieltje (G) je oproep wijzigen of depubliceren.

Lees ook met hoe beheer ik een groep?
Lees ook met hoe plaats ik een oproep?

Responsive image